A cookie-k segítenek a szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével beleegyezel a cookie-k használatába.

Praktikus fűszertartók sütéshez, főzéshez

A sütés-főzés mindig egy örömteli elfoglaltság, ha rendelkezésre állnak azok az eszközök és kiegészítő elemek, amik megkönnyítik a háziasszonyok dolgát. 

Néhány megfelelő méretű és kialakítású fűszertartó használata nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a hozzávalókat ízlésesen tudjuk tárolni a konyhaszekrényben, amikor pedig arra van szükség, akkor gyorsan, kényelmesen elő tudjuk venni őket, hogy megízesítsük az ételeket. Az egyik legfontosabb paraméter a méret és a forma, ez ugyanis nagymértékben befolyásolja, hogy a rendelkezésre álló fűszertartók használata kényelmes lesz-e számunkra.

A legjobb, ha a tárolók kis helyet foglalnak a szekrényben, mégis nagy mennyiség tárolását teszik lehetővé. Ez csak úgy valósulhat meg, ha felfelé bővülő, hosszúkás formájuk van, mert így akár 5-10 darabot is el lehet helyezni egymás mellett. Az üvegből készülő változatok helyett érdemes műanyagot választani, azokat ugyanis szinte lehetetlen eltörni, és sokáig meg tudják őrizni az eredeti kinézetüket. Mindemellett pedig a tárolók záródására is nagy figyelmet kell fordítani. 

Nagyon fontos, hogy a beléjük töltött élelmiszerek megőrizzék a frissességüket, ez pedig csak úgy lehetséges, ha a fűszertartók légmentesen záródnak. A praktikum mellett természetesen a kinézet is fontos, hiszen mindannyian azt szeretnénk, hogy a konyhánk ne csak rendezett legyen, hanem szép is. A dekoratív megjelenés érdekében érdemes minden egyes fűszert ugyanolyan tárolóba tenni, amik legfeljebb csak formában vagy nagyságban térnek el egymástól.

Tartalomhoz tartozó címkék: fűszertartók praktikus fűszertartók